Kobra om Wagner


Kobra handlar alltid om något intressant. Förra veckan var det narcocorridos och det ohämmade våldet i Mexico, idag var det om Wagner och hans nazistiska idéer, nästa vecka handlar det om Kalifornien och förslagen om att legalize it.

Wagner var, som man säger, en riktig jävla kuk. Han hatade judar öppet, och enligt vissa var han mer explicit med det än Hitler. Hans släktingar umgicks med Hitler, som älskade hans musik och Wagner var, i stort sett, soundtracket till nazi-Tyskland. Den spelades även i vissa läger.

Musiken är storslagen och pampig och på gränsen till megalomanisk, så det är inte konstigt att Hitler fattade tycke för den. Men samtidigt kan man inte såga musik bara för att den har sinnessjuka fans, och det är idiotiskt att såga Wagner bara för att han var en skitstövel. Musiken är mäktig, den är vackert, ibland är den aggressiv och ibland gastkramande. Och den har gjort mycket för dagens musik, särskilt filmmusiken.

Annan bra musik är vinjetten, som någon alltid har gjort en bra mix på. Ikväll var en av de bättre, en radikalt omgjort, galet bra electro-tolkning av Emil Lundblad. Min kompis Viktor fick ju även han med sin mix i Kobra, men den var inte alls lika förändrad.

På mobilfronten händer det mycket intressant nu. Microsofts första Windows 7-mobiler börjar säljas genom 3 på torsdag, och på fredag får jag hem min Android-telefon från London. Det är dags att beställa det där 5 Gb-datatrafikpaketet!

0 Responses on "Kobra om Wagner"

Skicka en kommentar