Crazy Town


Lyssnade på Red Hot Chili Peppers gamla album Mother's Milk från 1989 och upptäckte att jag kände igen en gitarrsling. Den är samplad i gamla rapcore-bandet Crazy Town (även om just den här låten är mer rap än core!). Jag gillar det för det är så otroligt tidstypiskt. Säger man "LA på 90-talet" så dyker hetta, droger, gatgäng och kravaller upp framför ögonen på en. Och upprorisk rapcore.


Så här låter orginallåten, ni känner igen den från 0:33. Som en kommentar på Youtube sammanfattade det: "like 10 seconds of this song represent the entire crazy town career.... how sad is that"

Blev tvungen att kolla Crazy Town för jag har en svag punkt för all denna rapcore från västkusten som stammat ur Rage Against The Machine. Crazy Town släppte singeln Butterfly 1999 och sitt första album ungefär samtidigt. De släppte ett andra album i början av 2000-talet men sedan löstes de upp på grund av all press de hade på sig att följa upp hiten Butterfly. Sedan började medlemmarna dö av. Trummisen trillade av pinn, såväl som gitarristen och DJ:en som dog av hjärtattack respektive överdos. Ändå lever bandet vidare. De har återförenats och jobbar med sitt tredje album. De var ett av alla band som förstörts av pressen på att följa upp en megahit och brutit samman, men de jobbar ändå vidare och det är rätt starkt.


Låter det som ett bra uppslag för en film? Det finns en redan, gjord av Tom Hanks år 1996 om det fiktiva pop-bandet The Wonders som inte kunde följa upp den här hiten.

0 Responses on "Crazy Town"

Skicka en kommentar