Soundtrack-Oscarn gick till The Social Network


Fransk electro av Toxic Avenger tillsammans med en fransk, riktigt douch:ig rappare. Resultatet är bra men videon är både lite cool och cheesy. Kanske är det tanken, slutet överraskar. Och ja, jag like:ar The Toxic Avenger på Facebook men att han skulle ha en halv miljon fans är önsketänkande!

Roligaste Oscarsvinsten var utan tvekan den till Trent Reznor och Atticus Ross för bästa soundtrack för musiken till The Social Network. Jag hade ju den som favorit och den tog hem klabbet och slog därmed Inception, 127 Hours, How To Train Your Dragon och The King's Speech. Eat that!

Dessutom fick The Social Network en Oscar för best adapted screenplay. Även det kan man förstå. Manusarbetet hade gjorts av Aaron Sorkin som skrivit manus för Vita Huset, och även detta kunde man ana i filmen då den har den här rappa "walk and talk"-dialogen som är så typisk för Sorkin, han som praktiskt taget var upphovsman till den.


Riktigt bra låt från soundtracket.


En intervju av New York Times med Trent Reznor om nomineringen där man får se hans otroliga studio och höra lite musik från filmen.

0 Responses on "Soundtrack-Oscarn gick till The Social Network"

Skicka en kommentar