Sandy Bridge rullar ut


Ibland hittar man inte alls man söker på Youtube, så då får man ta från Soundcloud. Det är egentligen bättre pga. ljudkvaliteten.

Dök på Aeroplanes debutalbum idag, ni vet de som gjorde kanske 2008 års bästa remix, den på Friendly Fires låt Paris. Jag letar alltid efter en ursäkt att posta den, så jag lägger in den nedan. Albumet, som släpptes så sent som i september 2010, präglas i alla fall en svänger-så-det-svartnar, sjukt tight nu-disco.

Gårdagens inlämningen av min fina HP Envy 14 låg i alla fall bra i tiden: idag har det stora lanseringsvågen av Intels nya arkitektur Sandy Bridge svept med sig en rad nya, bärbara datorer från olika tillverkare. Sex olika Lenovo Thinkpads, tio olika HP-modeller. Sony och Dell har också lanserat datorer. Apple Store ligger nere och när den kommer upp igen kommer deras nya MacBook Pro med Sandy Bridge ligga där.

Sandy Bridge är en arkitektur där Intels nya 32nm-processorkärnor delar utrymme med en Intel-grafikkrets inbyggd i processorkärnan, vilket gör att man kan få snabbare och mer energisnåla lösningar, och datorer med diskret grafikkort kan dessutom byta sömlöst mellan det diskreta och processorkärnans grafikkrets. Dessutom kan processorns kärnor helt stängas av då processorn har låg belastning. Dessa energisparande åtgärder fungerar: Lenovos modell med 9-cellsbatteri var förut specad till 11h, med Sandy Bridge har den 15h.

0 Responses on "Sandy Bridge rullar ut"

Skicka en kommentar