Old School!


Fick ner farsan till Stockholm igår. Det var äventyr.
Till att börja med hade han parkerat på Odengatan när jag kom gående från att ha skrivit sista tentan. Vi gick iväg och käkade, och när vi kom tillbaka till den sprang det en massa kenyaner förbi vår bil. Han hade parkerat i Stockholm Marathon.

Vi ville ju få loss bilen, så vi gick och snackade med några funktionärer. Efter att ha fått höra "det var ju skyltat" och det sedvanliga gnällandet om att "så kan man ju inte göra" sa en av dem "är ni alerta hinner ni nu". Mycket riktigt var det en lucka på ca hundra meter till nästa tävlande. Så vi sprintade till bilen, körde snabbt nedför löpbanan aka. gatan (vid sådana här tillfällen uppskattar man att man har turbo), fick dem att lyfta avspärrningstejpen och smet ut. Köra bil i Stockholm Marathon är the shit!

Sedan knycklade vi oss ut förbi alla avspärrade gator och fick för oss att kolla på studentpresent åt brorsan. Åkte till Barkarby eftersom vi inte hade varit där förut; han körde, jag guidade och kartläste från hans nya X10 Mini (fan vilken vill ha-känsla det var på den!). Varsin jordgubbsmilkshake senare fick vi faktiskt framgång på presentsidan också.

Tillbaka i stan lyckades vi, med skickligt vinkande och rattande, manöverera det där härliga satans 4,82-meters-aset till bil in i en klaustrofobiskt liten parkeringsficka och satte oss på thai-restaurangen bredvid, tog en öl och beundrade vårt verk.

Väl hemma blev det packning, kylskåpsrensning, Corona & lime, lite mer kylskåpsrensning, lite mer Corona & lime och farsan som Youtubade jazzklipp utan nåd. Han fick sova på luftmadrassen, det kan han gott ha ;)

Så idag packade vi all junk och susade upp till Sundsvall. Så kul att köra bil igen, med allt var det innebär. Motorvägsmalandet, McDonaldslunch, störtregn, spanandet efter hastighetskameror, dåligt kaffe på vägkrogar, husbilar i 70 km/h, vindrutetvätt, accelererandet på 2+1-vägarna. Jag älskar det! Farsan hade varit i skivaffär, så han hade köpt någon skiva med old school-hip hop som fick bli bilmusik, tror han fastnade för jazz-influenserna. Det var bra, se ovan!

Det är skönt att vara här och träffa männniskorna igen. För att inte tala om maten... ;)

0 Responses on "Old School!"

Skicka en kommentar