Vaknar till en kallare morgon


På vägen hem från jobbet lyssnade jag på IAMX senaste album i min iPod. IAMX är Chris Corner, som varit med i Sneaker Pimps som jag lyssnat på en del. IAMX är däremot mycket mer emo. Eller vad säger ni om Wikipedias beskrivning? "IAMX texter handlar huvudsakligen om ämnen som sex, död, droger, alternativa sexualiteter, besatthet, likgiltighet och har vaga politiska anspelningar. Musiken präglas av mörk electro." Det var halvbra, och jag hade inte hört dem förut så jag blev förvånad när Imogen Heap dök upp i en av låtarna på albumet.

Hemma såg jag på valvakan och konstaterade torrt att det här inte gick så bra. Men när jag vaknade imorse var jag förbannad. Heligt FÖRBANNAD. Det känns som att det Sverige jag känner och älskar förändrats. Min farsa växte upp i en liten håla som fungerade som järnvägsknut. Hans bästa väns farfar tog fram geväret när nazisterna slussades med tåg genom orten men lyckades lugnas ner innan han använde det. Även om SD inte längre kallar sig nationalsocialister (vilket förkortas nazister), så härstammar de ur Nationalsocialistisk Front och han måste rotera i sin grav nu när vi har dem i Sveriges riksdag. Det är en jävla skam.

Som vår föreläsare sa idag så handlade politiken nu bara om PENGAR. Var i helvete har alla ideologier tagit vägen? Jag skiter i om jag får hundra kronor mer eller mindre i plånboken varje månad, jag vill veta hur politikernas idealsamhällen ser ut och vad de har för visioner för Sverige, och både vad de gör för människorna i systemet och de utanför det. Kalla mig gärna naiv idealist men man behöver lite perspektiv. Och det här är vad jag tror är de rödgrönas stora misstag. Moderaterna är jävligt bra på att styra landet, men de gör det utan särskilt mycket känslor. Socialdemokraterna och de rödgröna brukar spela på det känslomässiga, på solidaritet och ideal. Mona Sahlin är totalt värdelös på att förmedla sådana budskap, vilket blev plågsamt tydligt när Göran Persson talade under valvakan igår och gjorde det riktigt bra.

Så vad jag känner är att jag vaknat upp till ett Sverige där idealen är kastats ut genom fönstret och där alla viktiga beslut står och faller med vad högerextremister tycker. Men lägg datumet 5:e oktober på minnet. Då kommer alliansen att lägga fram sin regeringsförklaring där alla ministernamn ingår. Det betyder att då måste alliansen ha kommit överens med MP om de ska samarbeta. För de tänker inte acceptera att ha SD som vågmästare i 4 år. Och MP kommer inte gå med på samarbete utan ministerposter.

0 Responses on "Vaknar till en kallare morgon"

Skicka en kommentar