Toyota failar värre än iPad

Det är sjukt intressant att följa Toyota. Det senaste är att herr Toyoda själv, och mamman till frun i polisfamiljen som utplånades i en skenande Toyotatillverkad bil, vittnar i kongressen. Men än mer intressant är ABC News rotande i det hela. De har kommit fram till den intressanta insikten att problemet inte (bara) ligger i gaspedalen utan att en enkel kortslutning i elektroniken, och att detta även går att återskapa. Det fula är att bilarnas diagnostiksystem inte överhuvudtaget känner av det här som ett fel. Det riktigt fula är att Toyota alltså just nu återkallar och reparerar bilar för felen i gaspedalen, och att det alltså fortfarande finns bilar med känsliga elsystem.

Se när man kopplar in en sladd och motorn bara rusar.


Galet, det får en att sakna okomplicerade gamla bilar som använde sköna gamla mekaniska kopplingar istället för drive-by-wire. Passat -89 med 90 hk och hål i grenröret, det är kärlek :)


EDIT: Men en detalj tål att tänka på, och det är att eftersom bilens diagnostiksystem inte registrerar ett fel, så går det inte att veta hur ofta det här orsakat olyckor. Bara för att det går att återskapa i en kontrollerad miljö behöver det inte betyda att det lätt kan hända "i verkligheten". Det finns fall där förare vittnat om saker som tyder på elfel, men hur vanligt det är går inte att säga.

0 Responses on "Toyota failar värre än iPad"

Skicka en kommentar