Lördag kväll hemma

Spännande dag. Jag kom hem vid tolvtiden. Jag och brorsan var ensamma hemma, så vi tog därför initiativ till en grillfest. Köpte lite fläskfilé och bjöd hem ett par vänner, grillade, hade trevligt, drack öl och spelade sällskapsspel. Efter att vi dragit ner på stan och tagit en runda på Kåren drog vi hem.

Det är fantastiskt att gå hem en sådan här kväll; jag, brorsan och en vän. Vi har en dryg kilometer att gå upp över ett brant berg, och den sista sträckan går genom en grusbelagd stig genom en skog. Vi tog dock den där genvägen hem man alltid tog när man gick i grundskolan, den som gick genom skogen.

Det var också där vi gick sent på kvällen när jag var ute med scouterna, med månen som reflekterades i det av snön som tagit sig genom trädkronorna, ner på marken. Vi pulsade genom skogen och genomförde någon övning i nästan totalt mörker, eller som en av de sista gångerna då vi avgav nykterhetslöftet.

Denna gång gick vi genom skogen och pratade högt om vänner från förr och hur vi var en gång i tiden. Vi gick och slogs av grenar i ansiktet (har en decimeterlång, blodig skråma på vänster kind) samtidigt som vi genomlevde den tid då vi var väldigt unga. Det var häftigt att påminnas om hur vi en gång var, och hur vi har förändrats.

0 Responses on "Lördag kväll hemma"

Skicka en kommentar