Keep calm and carry on


Bombus - Biblical, doomrock från Göteborg! Med gitarriffet kan man riva Jerikos väggar, som dagensskiva.se skriver!

Åh det är inte kul att skriva tentor, särskilt inte när de är helt uppåt väggarna jämfört med vad man övat på. Imorgon skriver jag nästa tenta och hoppas att den inte är likadan.

Efterräkningen efter självmordsbombningen på Drottninggatan har i alla fall börjat. Noterbart är att 1) nu är det helt plötsligt ingen som har något emot FRA-lagen längre, att 2) det finns ett hot mot Sverige och folk får vänja sig vid det, men hur allvarligt det är vet man inte förrän man vet mer om bombarens förmodade medbrottslingar och deras kopplingar till andra terrororganisationer och 3) det blir ett än mer hårt samhällsklimat med i) mer övervakning och ii) en lite värre situation för Sveriges muslimer. Idag har vice ordförande i Svenska Fatwarådet lagt en fatwa på bombdådet för att understryka att det inte är okej, att det strider mot sharialagar och bryter mot islamiska värderingar. Vad som suger är att Sverigedemokrater och högerextremistiska krafter trots detta får vatten på sin kvarn. SD har begärt en extra riksdagsdebatt efter det som har hänt, och man kan ju gissa vad som kommer att sägas.

Och jag vill ju inte att mitt land en dag blir så förstört av sunkiga värderingar, oansvarig politik och okunnighet att vi hamnar i USA:s situation, där man nätt och jämt kommer ihåg vad man kämpar för.


Men jag är inte mer orolig än förut. Det har bara varit en tidsfråga tills det här skulle hända, det har skett terrorbombningar i stora delar av Europa så varför ska vi vara förskonade? Men det är ingen idé att oroa sig, risken att drabbas är statistiskt mikroskopisk. Och det är dessutom poängen med terrorism. Att spränga människor är en sekundär effekt. Den primära är att ingjuta fruktan.

Vi borde använda britternas gamla WWII-slogan: "Keep calm and carry on". Spela inte terroristerna i händerna.

0 Responses on "Keep calm and carry on"

Skicka en kommentar