John don't wear regular shoes!


Gamla fulis-Hardcore Punk-bandet NOFX bashar Birkenstock på grund av hippie-stigman!

I förmiddags gick jag och köpte mitt tredje par svarta Birkenstock Arizona, hård sula - alltså de Birkenstock man tänker på när man säger Birkenstock. Ni vet hur det är med hundar, de har ingen känsla för klichéer: de tuggar verkligen på tofflor. Åtminstone mitt första par, mitt andra par fastnade i min lillebrors gravitationsfält och tog sig aldrig ur.



Och det är roligt, för det har varit någon sorts familjegrej, vi har alla haft (minst) ett par. Så det är skönt att äga ett par igen.

Men det är bara halva historien. Birkenstock har en sorts historievärde. De blev en symbol för amerikanska hippies och liberaler, och man förstår varför: de är extremt sköna, man behöver bara glida i dem för att ta på sig dem, och man kan bära dem lite hur man vill. Ungefär samma kärnvärden en hippe har!



Urban Dictionary beskriver det bra:

Birkenstocks
"Sandals worn by liberals, women in Vermont,", vilket betyder butch-flator, "and for some unknown reason, evangelical youth pastors trying to appeal to young adherents of Christianity.

Pastor Mike has a goatee and wears Birkenstocks--he looks like a pothead for Jesus when in reality his only addictions are online porn and energy drinks."

Räkna mig till den första kategorin...

0 Responses on "John don't wear regular shoes!"

Skicka en kommentar