Chavs!

Lite mer brittisk betongförort och ungdomsbrottslighet i en videon till Lostprophets - For He's A Jolly Good Felon, som handlar om just chavs. Chavs: Finns i drivor, och är enligt stereotypen aggressiva småbrottslingar som bor i allmännyttan och super konstant, tar droger sporadiskt, lyssnar på bullrig musik, kör pimpade skräpbilar och alltid har keps och träningskläder och gärna Burberry eftersom de tror att märkeskläder automatiskt ökar deras status.

Men jag tänkte berätta lite om en annan ni ser i videon ovan, nämligen Alan Ford. Han är en sådan där skådis som blivit sin roll, lite som Mark Hamill. Han är ett par generationer för gammal för att vara en chav, utan gör istället den ständige cockney-gangstern, och han gör det otroligt bra.


Han har figurerat i Guy Ritchie-filmer som Lock, Stock and Two Smoking Barrels, där han var berättarröst, och en biroll i Snatch. Den birollen som den halvdåligt klädde, rågalne bossen "Brick Top" har blivit lite kult. Viasat kör just nu en reklamfilm för Premier League där de helt enkelt gör en rätt snygg ripoff på Snatch och stoppar in Ford där, och det funkar så bra eftersom alla som sett filmen känner igen honom trots att man kanske inte vet precis ifrån var.

0 Responses on "Chavs!"

Skicka en kommentar