Running 'n' gunning i Call of Duty: Modern Warfare 2



Jag fullkomligt älskar Call of Duty-serien. Jag har klarat ut det första spelet och dess båda expansioner, andra, fjärde (Modern Warfare), femte och nu även det sjätte: Modern Warfare 2. Som namnet syftar till, handlar det om modern krigsföring till skillnad från de andra spelen som utspelar sig under andra världskriget. Och faktum är att det faktiskt är roligare i nutid.

Call of Duty-serien har alltid varit väldigt cinematisk med en stil, upplägg och effekter tagen från det andravärldskrigs-spel som cementerade genren - Medal of Honor - som i sin tur har tagit sin stil från Steven Spielbergs film från 1998, Saving Private Ryan. Inte så konstigt, eftersom Steven Spielberg faktiskt var med och skapade Medal of Honor.

Men övergången till nutid är alltså fantastisk och den tyvärr lite korta singelspelarkampanjen kan bäst bekrivas som spektakulär. Utan att säga för mycket blir vapenfetischism i långa banor, klättrande med ishackor, upplevandet av verkningarna av en atombomb från den vy en astronaut på rymdpromenad har, och man blir tvingas genomföra terroristdåd mot civila som även en videovåldsavtrubbad yngling som denna blir lite bestört av. Och det fina är att uppdragen bara blir mer engagerande ju längre man kommer i spelet, med ett fantastiskt klimax. Gränsen mellan krigsfilmens närvarokänsla och spelets interaktivitet försvinner nästan.

Flerspelarläget saknar det filmiska. Vad det däremot är: sabla roligt! Jag började igår kväll och spelade med "Ofarlig". Vi satt oavbrutet i ungefär fem timmar och pratade med varandra via micsystemet, som funkar otroligt bra, medan vi plöjde ner motståndet. Man kör med fördel lag mot lag, och micarna gör det möjligt att ge varandra kommandon och samarbeta otroligt bra mot fienden. Det som minimerar risken att tröttna är det (ännu mer) vapenfetischistiska belöningssystemet, som ger nya vapen, tillägg och fördelar genom att klara små uppdrag i matcherna.

Att det är bättre än det första Call of Duty-spelet kan jag inte säga, men det är bättre än alla de som kom sedan. Och det är verkligen inte illa. Spring och köp!

0 Responses on "Running 'n' gunning i Call of Duty: Modern Warfare 2"

Skicka en kommentar