Meizu går igen, men kommer INTE hit!

En gång i mp3-spelarnas begynnelse ca år 2000 e Kr. när det hetaste man kunde ha var en Jens of Sweden på 256 Mb, var marknaden för flashminnesspelare kokhet och i Sverige var det guldläge för den hugade entreprenören. Recept:

- Skaffa ett kontrakt med en kinesisk/koreansk OEM-tillverkare
- Importera mp3-spelare och sälj dem under eget namn
- PROFIT!

Jens of Sweden gjorde det, iRiver gjorde det, iAudio gjorde det, Meizu gjorde det.

Jag sökte och blev med tre andra utnämnd till produkttestare och moderator i supportforumet hos Meizu:s "generalagentur", eller med andra ord "ett par göteborgare som köper mp3-spelare från Kina och kränger i Sverige". Men produkten var faktiskt mycket bra och grabbarna rätt seriösa, så Meizu Sweden höll starkt i ett par år och fick även ett fysiskt återförsäljarnät genom ett samarbete med Siba. Men som alla vet blev ju marknaden för mp3-spelare i det närmaste utraderad av konkurrensen från mobiltelefonerna. Den som kan anpassa sig överlever: "Jens-of-Sweden"-Jens tecknade konkurs på sitt företag, startade sedan ett nytt och tillämpade samma "entreprenörs-recept" på hörlurar (och där har jag en fot i dörren idag). Själv fick jag långsamt se Meizu Sweden kollapsa och förespråkarna och de andra moderatorerna hoppa av tills en dag domänen "www.meizu.se" inte längre existerade. Nu har den blivit uppköpt av en privatperson och blivit en död teknikblogg istället!

Men Meizu fortsätter internationellt. De lanserade sin mobil i iPhone-klass, M8, för något år sedan. Vill ni se en craptastic promo-video så cheesy att man skrattar och gråter samtidigt, varsågoda:
De har också hintat om en M9:a som ska ha rätt schyssta specs. Men tro inte att den kommer till Sverige. Då får någon ta upp återförsäljningen först (och det tänker jag i alla fall INTE göra!)

0 Responses on "Meizu går igen, men kommer INTE hit!"

Skicka en kommentar