Ironin gick mig inte förlorad



Jag var på SF Saga på Kungsgatan igår. Det är en charmig gammal lokal, en sådan där gammal biograf. Tydligen är den från 1937. Den kvällen hade de inte ens någon som rev biljetter utan bara ett par roliga grabbar i kiosken, så det var bara att gå in att sätta sig i den rätt tomma salongen. Kunde lika gärna ha struntat i att köpa biljetterna!

Filmen var bra, väldigt bra. Det är Roman Polanski som gjort den, den gamle legenden. Det var ju han som fick sin gravida fru mördad av Charles Manson i Los Angeles 1969 och blev en popikon till på köpet. Det var också han som blev gripen för sexuella övergrepp på mindreårig 1977 men flydde USA innan han hann få sitt straff utdelat. Sedan dess höll han sig utan från länder som kunde lämna ut honom.

Så ironin gick mig inte förlorad när Pierce Brosnans rollfigur i The Ghost Writer fick stanna i USA och hålla sig undan från länder som kunde lämna ut honom för hans brott!

Dock lyckades inte Roman Polanski lika bra. Efter att han spelat in The Ghost Writer och var på väg till en priscermoni hösten 2009 blev han gripen. Nu sitter han i husarrest och kämpar mot att utlämnas - till USA!

0 Responses on "Ironin gick mig inte förlorad"

Skicka en kommentar